Wie zijn wij

• De vereniging: Waar vele vrijwilligers, leden, trainers en zweminstructeurs (m/v) plezier vinden en actief deelnemen aan de diverse activiteiten, waaronder wedstrijdzwemmen, trimzwemmen, waterpoloën, Recreatief Jeugd Zwemmen (hieronder valt ook het Jeugd zwemmen, eens in de 14 dagen, voor kinderen met een verstandelijke handicap) en het zwem A B (C).
Ook iets voor jou?!

• Zwembad: Alle activiteiten vinden in het Graaf Otto-bad plaats.

• Recreatief Jeugd Zwemmen (RJZ): Voor de jeugd is er het gewilde Recreatief Jeugd Zwemmen. Na je A en B diploma kun je de “vaardigheden” van diploma C leren. Daarna kun je gaan zwemmen via het sterrenplan. Er zijn 5 sterren. Bij iedere ster horen specifieke vaardigheden. Tevens kun je kennismaken met wedstrijdzwemmen en waterpolo en kun je eventueel een keuze gaan maken. Uiteraard mag je ook gewoon blijven zwemmen bij de RJZ-groep voor de gezelligheid!

• Wedstrijdzwemmen: Snel-zwemmen, kun je ook bij De IJsselmeeuwen leren. Na je zwemdiploma's, de vijf RJZ-sterren ben je inmiddels een gevorderd zwemmer. Bij het wedstrijdzwemmen leer je om zo snel mogelijk door het water te gaan. Daar is training voor nodig. De trainer leert je om je eigen zwemtechniek te verbeteren. Wie vervolgens echt goed snel kan zwemmen, komt bij ‘de selectie’ om aan echte wedstrijden en kampioenschappen mee te doen. Met prijzen en medailles. Je zwemt dan ‘thuis’ in Zutphen, of in een zwembad in een andere plaats in de omgeving.

• Mini Polo & Waterpolo: Voor de jongste jeugd is er Minipolo. In spelvorm leer je de beginselen van waterpolo. Spelenderwijs, samen met je ploeg, omgaan met de bal.
Na de Mini Polo is er voor de jeugd en volwassenen de WATERPOLO. Jeugd tot 14 jaar speelt veelal in gemengde teams. Daarna stroom je door naar de Aspiranten om vervolgens vanaf je zestiende in dames of herenteams te trainen om tijdens de competitie een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

• Trimzwemmen: Ben je volwassen en houd je van zwemmen? Doe dan mee met het Trimzwemmen. Je kunt in je eigen tempo meedoen aan gevarieerde trainingen en onder leiding van een gediplomeerde trainer werken aan je conditie.
Gewoon doen!!

• Het Zwem-AB(C): Kinderen vanaf 5 jaar kunnen, volgens de landelijke norm van Zwem-ABC, bij de IJsselmeeuwen voor het zwemdiploma A en B leren zwemmen. De “C-vaardigheden” zijn bij het Recreatief Jeugd Zwemmen te leren (zie ook info RJZ).
Dit alles onder professionele begeleiding en met hulp van vrijwilligers.
In groepjes van ten hoogste 10 kinderen vinden de zwemlessen plaats. Er kan zo voldoende aandacht voor de ontwikkeling van ieder kind worden besteed. Ook vinden wij het belangrijk dat een kind lol aan het zwemuur beleeft, want plezier bevordert het leren.
De zwemles duurt 45 minuten, waarbij de laatste 5 minuten voor spelen is. Tevens krijgt het kind de ruimte om in zijn/haar tempo te leren zwemmen.

• Jeugd Zwemmen (Dolfijn): Eens in de 14 dagen is er voor de jeugd tot 14-15 jaar met een verstandelijke handicap, onder begeleiding, op vrijdagavond een gezellig zwem uur waarbij broertjes en zusjes natuurlijk niet ontbreken. Na eerst gezellig een half uur met z'n allen vrij gezwommen te hebben wordt het uur afgesloten met een gezamenlijk spel. Dit alles vindt plaats in het recreatiebad.

• Meer informatie: Informatie over het inschrijven, de kosten, het zwemrooster en nog veel meer, dit alles is op deze website te vinden.