RJZ

Recreatief Jeugd Zwemmen (RJZ) is dé plek waar je moet zijn als je nog beter wilt leren zwemmen na je A-B-C diploma of straks na je kersverse SuperSpetters-diploma!

Op zaterdagochtend van 09.15 uur tot 10.00 uur heeft RJZ het hele wedstrijdbad tot haar beschikking. We trainen in 3 verschillende niveau-groepen, zodat je altijd zwemt met kinderen van je eigen leeftijd en/of niveau.
De nadruk ligt op plezier in het water, maar ondertussen wordt er ook hard gewerkt aan de techniek. Elk kind is een "ster-in-wording", er wordt dan ook toegewerkt naar het Sterrenplan. Met deze spel zwemmethode kunnen de kinderen zelf ook hun vorderingen volgen en zij kunnen er zelfs Sterren mee verdienen!

De lessen zijn leuk en afwisselend! Het is niet alleen maar baantjes zwemmen. We oefenen ook met matten, plankjes, zwemvliezen en ballen! Hierdoor wordt ook kennisgemaakt met de diverse disciplines van het zwemmen, zoals het wedstrijdzwemmen en waterpolo. Vanuit de RJZ kan dus ook eenvoudig en meestal op ieder moment, doorgestroomd worden naar één van deze disciplines.

Kinderen zijn welkom vanaf het moment dat ze zwemdiploma B hebben of het SuperSpetters diploma. Vanaf ongeveer de leeftijd van 6 jaar kan je instromen en de verschillende niveau-groepen doorlopen. Uiteindelijk eindigt het RJZ met de RJZ+ groep voor de jongeren van ongeveer 12 - 20 jaar. Daarna kunnen de recreatieve zwemmers doorstromen naar het Trimzwemmen. Deze training is op de maandagavond van 21.15 uur tot 22.00 uur.

De RJZ zwemlessen worden gegeven door een enthousiast team met kennis en ervaring in het zwemmen en lesgeven. Elke week zijn het ook dezelfde mensen die met plezier de groep begeleiden. In 2016 wordt begonnen om de begeleiding (kader genoemd) naar een nog hoger plan te tillen; door middel van extra scholing in de vaardigheden en kennisoverdracht naar de kinderen. Het streven is om op die manier het plezier in het zwemmen blijvend te vergroten, mede vanwege een degelijk scholingsplan.

Wil je sfeer proeven? Wees welkom! Kom gerust een aantal zaterdagochtenden zwemmen om kennis te maken. Je mag vrijblijvend 3 keer mee trainen om daarna in overleg te beslissen wat je wilt gaan doen. We laten graag zien hoe leuk zwemmen is!

Voor meer informatie kun je terecht bij: Peter de Groot, rjz@ijsselmeeuwen.nl of peter.at.rjz@gmail.com en natuurlijk de site van de IJsselmeeuwen.