IJsselslag

De IJsselslag
Het nieuwe zwembad in Zutphen, genaamd de IJsselslag, is op 13 juli 2015 open gegaan. Het zwembad bevat een 6-baans 25m wedstrijdbad, een doelgroepenbad met beweegbare bodem en een speeleiland voor kinderen. Daarnaast heeft het zwembad een horeca met, vanwege de transparante indeling, uitzicht op het volledige bad.

Het zwembad is op een aantal punten uniek in Nederland, onder andere op het gebied van duurzaamheid. Zo wordt er warmte uit de douches teruggewonnen, wordt het regenwater op het dak opgevangen en hergebruikt, een zogheten BaOpt-luchtbehandelingssysteem zorgt voor een ideaal binnenklimaat en tevens is de IJsselslag het eerste bad waarbij de waterdragende wanden prefab werden aangeleverd.Graaf Ottobad (1965-2015)

Graaf OttobadHet "Graaf Otto"-bad aan de Keucheniusstraat 26 te Zutphen, was tot seizoen 2014-2015 het vaste zwembad van De IJsselmeeuwen. Al onze trainingen en thuiswedstrijden vonden plaats in het wedstrijdbad. De trainingen van de Dolfijn vonden plaats in het recreatiebad.
In de hal van het zwembad stond onze prijzenkast en een gele brievenbus voor post aan De IJsselmeeuwen.

Met het openenen van de IJsselslag is het bad gesloten sinds 12 juli 2015. De gemeente wil het bad liefst dit jaar nog slopen. Tot die tijd is het bad afgesloten met hekken en camerabewaking. Er is nog één mogelijkheid om binnen te kijken, de organisatoren van Pathfinder festival willen een afscheidsfeest organiseren.