Waterpolo

Wil je waterpoloën, word dan lid van de IJsselmeeuwen (misschien heb je jouw diploma A of B bij de IJsselmeeuwen gehaald, of doe je al mee met het sterzwemmen).

Ben je net in Zutphen komen wonen, of wil je gewoon gaan waterpoloën, kom eens langs op een training. Je kunt vrijblijvend een aantal keren meedoen om te kijken of waterpolo wat voor jou is. Heb je vooraf nog vragen, neem dan contact op met de contactpersoon die vermeld staat op de site

Afhankelijk van je leeftijd en je waterpolo-niveau kun je instromen bij één van de groepen.
Bij de IJsselmeeuwen is het mogelijk zowel competitief als recreatief te waterpoloën. Het spelplezier staat hierbij altijd voorop.

Hieronder wordt kort aangegeven hoe je waterpololoopbaan binnen de IJsselmeeuwen eruit kan zien.

De afdeling waterpolo binnen de IJsselmeeuwen is er voor jong en oud. Al vanaf dat je je B-zwemdiploma hebt kun je meedoen met de minipupillen. Wel wordt aangeraden ook ook met het sterzwemmen mee te doen, waardoor je je nog makkelijker in het water beweegt.

Als je de verschillende minipupillen hebt doorlopen (er zijn 3 catergorieen, varieërend in leeftijd), kom je bij jongens of meisjes onder de 13 jaar (vanaf 11 jaar). Dit is de eerste keer dat je speelt in een volledig 25 meter bad en met volledige waterpoloregels.

De volgende categorie is de jeugd onder de 15 jaar. Dit is de leeftijd vanaf 13 tot 15 jaar. Hier leer je meer over verschillende technieken en wordt er meer aandacht geschonken aan tactiek.

Voordat je naar de heren of de dames gaat kom je bij de jeugd onder de 17 jaar. Als voorbereiding op de heren kun je gevraagd worden om bij één van de herenteams mee te doen.