Regels en wedstrijdinformatie


Inhoud
• Uitnodiging & Algemeen
Welke wedstrijden voor wie?
Wedstrijdregels
TrainingsregelsUitnodiging & Algemeen

Wanneer er een wedstrijd aangekondigd wordt, zal je een uitnodiging ontvangen. Hoe zo'n uitnodiging opgebouwd is kan je vinden door te klikken op de afbeelding aan de rechterkant.

Wanneer iemand opgegeven staat om te rijden en diegene kan niet, moet er zelf voor vervangen worden gezorgd. Neem altijd eerst contact op met de contactpersoon voor die wedstrijd, in sommige gevallen zijn er genoeg ziekmeldingen om een auto te kunnen missen. Indien je een vervanger gezocht hebt moet dit worden doorgegeven aan de contactpersoon.

Tijdens je eerste wedstrijd(en) zal je intensief door onze trainers/coaches begeleid worden. Meer informatie daarover vind je in 'onze strip'.

Meer informatie over leeftijdsindeling, startnummers, wedstrijden, rol van de ouders en eisen aan zwemkleding is te vinden in de ouderavond presentatie.

Ben je gediskwalificeerd en je weet niet waarop? Kijk dan op de pagina met diskwalificatiecodes.

Welke wedstrijden voor wie?

Gelderse B/JPW: Elk seizoen zijn er 5 wedstrijden voor de Gelderse competitie. Per programma mag De IJsselmeeuwen maximaal 3 zwemmers inzetten, vandaar dat aan deze wedstrijd niet iedereen deelneemt. Deze wedstrijd kan alleen met een hele goede reden afgezegd worden. Contactpersoon: Corien Horstman.

Nationale zwemcompetitie: Sinds kort doen we ook weer in de Nationale zwemcompetitie mee, voorheen bekend als de E.on zwemcompetitie. Ook deze wedstrijd is in competitieverband en kan alleen met een goede reden worden afgezegd. Contactpersoon: Christel Bontsema.

Miniorenwedstrijd: Hier mogen alle zwemmers tot en met 12 jaar (het seizoen waarin de zwemmer op 31 december 12 jaar is) aan meedoen. Contactpersoon: Jane Tijssen.

Medaillewedstrijd: Hier doen meestal de wat snellere zwemmers aan mee, aangezien die meer kans op een medaille maken en deze wedstrijd vaak samen met de Meerkamp valt. Contactpersoon: Christel Bontsema

Junioren-/Miniorenmeet: Dit zijn wedstrijden voor specifiek deze leeftijdsgroepen. Dit seizoen (2010-2011) vallen onder Minioren de jongens met geboortejaar 2001 t/m 2003 en meisjes 2000 t/m 2003. Onder Junioren vallen de jongens 1998 t/m 2000 en meisjes 1996 t/m 1999. Contactpersoon: Jane Tijssen.

Meerkamp: Alle zwemmers die niet naar de Gelderse B of Medaillewedstrijd gaan, doen hier aan mee.

D/E wedstrijd: Dit is ook een medaillewedstrijd voor de zwemmers die geen kansen hebben op de normale medaillewedstrijd. Contactpersoon Judith Lichtenberg.

Overig: Voor de Nederlands Kampioenschappen, Gelderse (Winter) Kampioenschappen, Gelderse (Winter) Taltentenwedstrijd, Speedo Kring Finales, ONK kortebaan en Jaargangenwedstrijd gelden limieten. Wanneer deze limieten behaald zijn zal je vanzelf een uitnodiging van contactpersoon Nikki Woestenenk ontvangen.


Wedstrijdregels

 1. Wees op tijd bij het verzamelen (in de hal van het zwembad). De verzameltijd op de uitnodiging is de vertrektijd.
 2. Zorg dat je voor medaillewedstrijden geld meeneemt, want de extra kosten zijn € 1,50. Dit staat altijd op de uitnodiging vermeld.
 3. Afmelden altijd uiterlijk de maandag om 17:00 voor de wedstrijd. Daarna volgt een boete van € 9,00 bij normale wedstrijden. Bij NK/G(W)K/G(W)TW kunnen andere boetebedragen gelden. Ziekmelden bij de wedstrijdsecretaris (staat op de uitnodiging) en liefst minimaal een uur voor de verzameltijd.
 4. Indien er al een indeling gemaakt is voor de auto's moet je je daaraan houden. Alleen indien de wedstrijdsecretaris en/of trainer het zegt mag je in een andere auto.
 5. Rijd altijd met dezelfde auto mee terug als waar je mee heen gegaan bent. Indien je wil wisselen overleg dit dan met de rijdende ouder of dat mogelijk is en geef dit dan aan bij de trainer.
 6. Begin op tijd met inzwemmen want inzwemmen is belangrijk. Meestal heb je ongeveer 20 minuten om in te zwemmen (tot 10 minuten voor aanvang).
 7. Indien er tijdens een wedstrijd een uitzwembad is kan je er na het zwemmen even uitzwemmen, maar ga niet spelen! Dit kost veel energie en hindert andere zwemmers.
 8. Zorg dat je wat eten en drinken bij je hebt.
 9. Zorg dat je bij elke start zo stil mogelijk bent, dit voorkomt valse starts.
 10. Behandel andere kinderen zoals jij ook graag behandelt wil worden.
 11. Tijdens de wedstrijd blijf je in de zwemzaal, als je weg wil vraag dit dan aan de trainer.
 12. Als je klaar bent met zwemmen (al je afstanden gezwommen hebt), blijf dan totdat iedereen van De IJsselmeeuwen gezwommen heeft. Het is niet prettig als je als laatste zwemt en er niemand meer is om aan te moedigen.
 13. Laat het zwembad netjes achter. Ruim je eigen rommel op in de prullenbak.
 14. Bij problemen met wedstrijden kan je terecht bij de trainers of zwemcommissieleden.

Trainingsregels

 1. Zorg dat je op tijd bij de trainingen bent. Als je zorgt dat je 10 minuten voor tijd in het bad bent, kan je jezelf nog warm draaien voor de training.
 2. Indien er geen groep van wedstrijdzwemmen na jouw training komt, zorg dan dat alle zwemattributen opgeruimd worden. Dit zijn dus de plankjes, peddels, gewichten, flippers, vlaggetjes en lijnen.
 3. Na afloop van de training heb je 20 minuten om je te douchen en om te kleden.
 4. Bij problemen bij trainingen kan je terecht bij de trainers of de zwemcommissieleden.